Biblioteca antroposofică


Despre Biblioteca antroposofică

Bine ati venit în Biblioteca antroposofică online.

Acest site este destinat celor care doresc să-şi lărgească orizontul cunoaşterii, al înţelegerii vieţii şi fiinţei umane.

Scopul lui este de a oferi accesul gratuit la lucrările lui Rudolf Steiner traduse în română. Antroposofia pledează pentru o viață spirituală liberă, autonomă, de sine stătătoare, care există în virtutea propriilor ei legi. Iar drumul către o viață spirituală liberă necesită în primul rând accesul liber la documentația din domeniul spiritualității.

Biblioteca antroposofică online este un proiect în continuă dezvoltare.

Am creat acest site în decembrie 2004, în urma obținerii acordului Editurii Univers Enciclopedic pentru punerea la dispoziție gratuită pe internet a lucrărilor lui Rudolf Steiner publicate de editură. În 2009, Editura Triade s-a alăturat inițiativei oferindu-mi, pentru a a introduce în bibiloteca online, lucrările publicate.

Mulțumesc și pe această cale – în numele meu și al tuturor cititorilor bibliotecii – celor două edituri.

Lucrările care apar la aceste edituri devin disponibile online, pe măsură ce le procesez.

În paralel lucrez și la introducerea în bibliotecă a desenelor la tablă făcute de Rudolf Steiner în timpul expunerii conferințelor. În Operele complete aceste „table” nu sunt incluse în volumele ce conțin conferințele, ci sunt cuprinse în volume separate, în „Opera artistică” (GA K 58/1 – 58/30). Dar în bibliotecă am considerat că este mai util să găseasca în contextul lor firesc din conferințe.

De asemenea am extins activitatea legată de această bibliotecă, incluzand și traducerea în română a unor lucrări ale lui Rudolf Steiner, lucru pe care îl realizez în colaborare cu traducători, în special cu Delia Popescu, căreia îi mulțumesc și pe această cale. Ca urmare pe site se găsesc și lucrări care nu sunt publicate la nici o editură. Deocamdată sunt doar câteva, dar mai urmează și altele.


Dreptul de autor

Lucrările lui Rudolf Steiner în original sunt în domeniul public (și începand din 2009 se găsesc gratuit pe internet). Traducerile sunt însă sub dreptul de autor, menționat la începutul fiecărei lucrări din bibilotecă (la lucrările pentru care dreptul de autor îmi aparține, este mențiunea @ Biblioteca antroposofică). Oricine poate citi gratuit aceste lucrări, dar nimeni în afară de deținătorul dreptului de autor, nu le poate folosi în scopul unui profit financiar.


Dacă aveți întrebări, sugestii, comentarii sau în orice altă chestiune legată de acest site, vă rog să-mi scrieţi la adresa de e-mail: amd@spiritualrs.net.


Lectură placută!

Andrea Dumitrescu